Fritstående køkken

Forside - KØKKEN - Fritstående designerkøkken

Fritstående moderne køkkendesign

Fritstående køkkendesign på egne ben


Hvis rammerne omkring madlavningen er stimulerende for alle sanser, går det hele op i en højere enhed, og netop et smukt fritstående køkken fra HANSEN Living i naturlige og solide materialer som massivt træ, stål og granit kan levere disse rammer.

HANSEN Livings designkøkkener er fritstående og adskiller sig dermed fra de fleste andre køkkener på markedet. Et fritstående køkkendesign vil sige, at køkkenet står på egne ben og ikke på sokkel, som vi ellers kender det. 

Tag køkkenet med dig


Det at køkkenerne er fritstående møbler, og dermed ikke er indbyggede, gør, at de kan tages med, når vi flytter.


At tage sit snedkerkøkken med når vi flytter, er ikke noget, vi har tradition for herhjemme, men det er meget almindeligt i Storbritannien, i Tyskland og i det sydlige Europa.


Med et fritstående køkken er det meget nemmere, og med den øgede bevidsthed omkring bæredygtighed er det vores bud, at vi vil se flere og flere fritstående køkkener herhjemme også.

Fritstående køkkenmøbler
Køkken med skjulte samlinger

Moderne udtryk med

skjulte eller synlige  samlinger


Det var arkitekt og møbeldesigner Knud Kapper Hansen, der i 1997 fik til opgave af en kunde at designe et nyt køkken, som var så smukt at det kunne stå i stuen. Dette blev til Serie 100, som er kendetegnet ved sine fine synlige snedkersamlinger, både på bukkenes og i skuffernes hjørner. Få år senere designede han Serie 200 hvor alle samlinger er skjulte, hvilket giver et mere moderne udtryk.


Knud Kapper Hansen ønskede med disse to køkkendesign at give designbevidste kunder snedkerkøkkener bestående af smukke møbler med forskelligt udtryk, så du kan skabe den køkkenindretning, du ønsker, og få det køkken der stemmer bedst med dit hjem og dit temperament.

Både Serie 100 og Serie 200 er fritstående køkkendesign hvilket vil sige, at køkkenet står på egne ben og ikke på sokkel. Det giver luft under køkkenelementerne med plads til støvsugning og gør det hygiejnisk og nemt at gøre rent, og det giver et meget åbent og let udtryk.

Samtalekøkken i et køkken-alrum


90’erne er en tid hvor man bryder væggene ned mellem stue og køkken, hvor samtalekøkkenet opstår, og gæsterne begynder at hænge ud i køkkenet med en drink i hånden, mens værten tilbereder mad. Køkkenet bliver et sted, der ikke bare skal gemmes væk, men vises frem, og madlavning bliver en samlende aktivitet for hele familien og et projekt for fælles tid i hjemmet.


Det åbne køkken udvikler sig i takt med, at vi bliver mere og mere bevidste om, hvad vi spiser, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan vi tilbereder vores mad på en måde, der bevarer smag og konsistens bedst muligt. De nye måder at bruge køkkenet på kan ses i køkkenindretningen.

Samtalekøkken i køkken-alrum