Køkkenbordplader

Forside - KØKKEN - Køkkenbordplader

Hansen Living bordplader af naturmaterialer

Inspiration til valg af køkkenbordplade til dit køkken


Et HANSEN Living køkken kan leveres med bordplader i mange forskellige slags materialer. Vi har en mening om, hvad der matcher møblerne særlig godt, og rådgiver gerne om valget.

 
Vi har hele tiden øjne og ører åbne for nye inspirationer.

Vælg køkkenbordplade af samme træsort som resten af køkkenet

Ønsker man en træbordplade i den våde zone af køkkenet, kan det sagtens lade sig gøre. Det kræver blot mere af dig med hensyn til at holde køkkenbordet fri for liggende vand. En bordplade i træ er oliebehandlet, så har du en fornuftig disciplin omkring borttørring af vand på bordpladen, kan det fint gå, og bordpladen kan med et minimum af vedligeholdelse stå smukt.


Vælger du en bordplade af træ til den våde zone, anbefaler vi, at du vælger en nedsænket vask i stål. Moderne stålvaske har en meget flad ombukket kant, så niveauforskellen mellem vaskens kant og bordpladen er så lille som muligt. En træbordplade vil være i samme træsort som resten af køkkenet.

Køkkenbordplade af træ
Køkkenbordplade af mørk granit

Bordplade af granit


Granit er et andet materiale, som fungerer fantastisk som bordplade sammen med et HANSEN Living arkitekttegnet køkken. Alt efter træsort vil en mørk eller lys granit stå flot i kontrast til træets toner. Granit er meget robust og næsten ikke til at ødelægge.


Vi anbefaler som regel granittyper, der er relativt rolige i deres farver og mønstre, så de ikke bliver for dominerende og dermed tager for megen opmærksomhed fra det smukke træ, men skaber en smuk balance mellem materialerne.

Køkkenbordplade af lavasten og marmor

Bordplade af marmor og lavasten


Det samme gælder marmor og lavasten, som også er smukke og gedigne materialer, der med rette behandling er utrolig robuste og kan stå smukt i årevis. Skulle bordpladerne blive kedelige at se på kan vi komme og give dem en overhaling, så bordpladerne igen står så smukke som nye.


Både lavasten, granit og marmor behandler vi ved levering af et HANSEN Living køkken med en særlig ren og helt giftfri sæbe, således at materialet bliver mættet. Overfladen bliver afvisende overfor al snavs, så selv rødvin på en marmoroverflade kan aftørres og fjernes, så der intet ses bagefter.

Bordplade af rustfrit stål


I den del af snedkerkøkkenet, hvor vasken skal være, bliver bordpladen ofte udført i rustfrit stål med en isvejst vask i den størrelse, der passer til dit behov. Fordelen ved en stålbordplade med isvejst vask er, at der ingen sprækker eller samlinger er, hvor vand og snavs kan samle sig. Det gør vådområdet mere hygiejnisk og meget nemt at holde rent og tørt.


En stålbordplade vil selvfølgelig få brugsmærker. Et køkken er et værksted, og det må gerne kunne ses, at man bruger det. Stålpladerne er fra produktionen leveret med en børstet overflade, hvor man kan se børstens strøg i længderetningen. Det gør stålbordpladen mindre sårbar for slidmærker, men helt undgå dem kan man ikke. Bliver slidmærkerne for kedelige at se på, kan man godt renovere bordpladen. Kontakt os for renovering af din stålbordplade.

Bordplade af rustfrit stål - ombukket eller som plade

En rustfri bordplade kan leveres i fire varianter:

  • Rustfri stål med ombukket kant i 20 mm
  • Rustfri stål med ombukket kant i 30 mm
  • Rustfri stål med træforkant i samme træsort som møblet
  • Rustfri stål i 5-6 mm massivt stål